Segla med oss!

VÄLKOMMEN OMBORD - OCH UT I VÄRLDENS VACKRASTE SKÄRGÅRD!

Tänk dig känslan när vi för första gången kastat loss, alla har tillsammans kämpat med att hissa segel och skepparen slår av motorn. Känn förundran som uppstår när vi ljudlöst fortsätter att skrida framåt över vattenytan endast drivna av vindens kraft! Framför oss breder skärgården ut sig; full av upplevelser, gemenskap och äventyr!


Det är en oförglömlig upplevelse att segla att så stort träfartyg som Ariel. På traditionellt sätt sätter vi segel, navigerar, går vakter och lever ombord som sjömän gjort i hundratals år. Individen och varje persons uppgift är viktig ombord, men viktigast är insikten om att det är samarbetet, gruppkänslan och respekt för varandra och naturen som tar oss till målet.


Ariel är ett underbart sätt att uppleva vår fantastiska skärgård såväl vår, sommar som höst och vi seglar normalt från april till oktober. Vi vill att så många som möjligt ska få möjligheten att utvecklas och upptäcka skärgården med oss och välkomnar ungdomsgrupper såsom fritidsgårdar, skolklasser, idrottslag m.fl. men givetvis också företag, föreningar och privatpersoner.


Följd med oss under en dag, stanna över natten (dygnssegling), en vecka eller ännu längre! -Ni bestämmer själva!


Under vår och höst utgår seglingarna från Dalarö strax utanför Stockholm och vi seglar dit vindarna bär eller till ett specifikt mål som ni bestämmer. På så sätt kan seglingar med Ariel kombineras med andra aktiviteter i land som lägerskola, utbildning eller konferens.


På kvällarna lägger vi oftast till direkt mot en klippa i en vacker och avskild naturhamn och det är fritt fram att ta ett dopp, beundra utsikten från masttoppen eller utforska omgivningarna.


Ariel klassat av Transportstyrelsen som skolfartyg vilket innebär att fartyg och besättning uppfyller alla krav som ställs på oss för att garantera säkerheten. Vi har passagerarfartygscertifikat för 35 personer vilket är det maximala antal passagerare vi får ta med på en dagssegling. Under dygns- och veckoseglingar är det oftast antal sängplatser (15 st) som sätter begränsningen, men det beror också på typ av program och deltagarnas ålder.Hör av er till oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan ordna en utvecklande och

fantastisk segling för er!

KONTAKTA OSS!