Hälsosegling

HÄLSORESA PÅ 100-ÅRIG SKUTA I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Följ med en vecka på segelfartyget Ariel för att koppla bort din hektiska vardag med yoga, träning och hälsosam mat i Stockholms skärgård. Du kommer att kunna delta i träningspass varje dag ledda av vår styrman Kristina, dessa deltar du i helt efter egen vilja och förmåga.


När vi är på sjön får ni pröva på hur det är att segla en skuta som Ariel, allt från att hissa och trimma segel till att stå bakom rodret och styra skutan. Vi hjälps alla åt med att framföra skutan och tillreda maten efter instruktioner från besättning och kock. Även seglingen i sig kan vara en fysisk aktivitet när det är starka vindar och tunga segel ska hissas och trimmas!

Alla är välkomna, seglare som icke-seglare. Ariels besättning instruerar er i alla sysslor ombord och var och en deltar i seglingen efter sin egen vilja och förmåga – detsamma gäller för yoga- och träningspassen. Förhoppningsvis får vi bada och njuta av sol, vind och vatten i en harmonisk miljö


Ladda gärna ned vårt informationsblad om hälsoresan här eller läs Monika Thormanns blog om 2017 års hälsoresa.


FAKTA


Träningsupplägg

Det som kommer att vara genomgående alla dagar är att vi börjar morgonen med yoga sedan kommer träningspassen variera mellan lågintensiva till medelintensiva beroende på dagens form och hamnens förutsättningar. Träningen kommer att vara anpassad till alla nivåer och kommer att variera mellan dagarna från en joggingtur eller promenad till ett lättare styrkepass. Alla träningspass är frivilliga och man deltar efter egen vilja och förmåga.


Mat

All mat vi serverar kommer att vara fri från gluten och laktos. Vi kommer att variera maten med vegitariska samt icke-vegetariska. För dem som vill äta vegetariskt hela veckan är det  fullt möjligt bara det anges i anmälan.


Datum: 30 juli - 3 augusti 2018

Kostnad: 4700 kr


Packlista 

Träningskläder, vattenflaska, badkläder, bekväma kläder, vind- och regntät jacka, handduk, sovsäck, kudde.


Exempel på hur en dag kan se ut 
På- och avmönstring sker vid Ariels hemmahamn i Dalarö, Stockholm. Se under rubriken Hitta till oss på denna sida för detaljer.

Detaljerad information kommer att skickas till anmälda innan perioden börjar.


ANMÄLAN

Anmäl dig omgående för att försäkra dig om en plats på dessa seglingar då de brukar vara väldigt populära.

Anmälan görs till halsosegling@segelfartyget-ariel.se

eller via telefon/sms till 070-441 07 94

På ovanstående kontaktvägar besvarar vi också gärna eventuella frågor.

Tid

Aktivitet

07:00

Nötter & te

07:30

Yoga

09:00

Frukost

10.30

Losskastning

13:00

Lunch

16:00

Tilläggning

17:00

Eftermiddagsträning

19:00

Middag

Följ med på ett uppbyggande och avkopplande hälsoresa med Ariel i sommaren och fyll din kropp med styrka och harmoni från skärgården.

KONTAKTA OSS!