Seglingar med privatpersoner

UPPLEV SKÄRGÅRDEN MED DINA NÄRA OCH KÄRA

Att segla på Ariel är ett underbart sätt att umgås med familj, vänner och bekanta! Bjud in släkten, dra ihop kompisgänget, gå ihop några familjer eller samla barndomsvännerna. Ombord hos oss får ni tid att umgås samtidigt som ni kommer närmare varandra och njuter av seglingen, skärgården och livet ombord.


Alla är välkomna, seglare som icke-seglare och vi är säkra på att alla kommer att trivas oavsett sjövana. Vår duktiga besättning instruerar er i alla sysslor ombord och var och en deltar i seglingen efter sin egen vilja och förmåga. Vi anpassar seglingarna helt efter era önskemål, men oftast delar ni på traditionellt sätt in er i vakter som turas om att bemanna alla uppgifter ombord. Det innebär att ni får hjälpa till att hissa och ta ner segel, styra fartyget, gå utkik, laga mat och ta hand om fartyget och varandra.


Under resan berättar vi gärna allt om seglingens hemligheter, guidar genom vår underbara skärgård eller drar skepparhistorier från förr, allt efter era önskemål.


Följd med oss under en dag, stanna över natten (dygnssegling), en vecka eller ännu längre, ni bestämmer själva hur länge ni vill stanna.


Under vår och höst utgår seglingarna från Dalarö strax utanför Stockholm och vi seglar dit vindarna bär eller till ett specifikt mål som ni bestämmer.  På så sätt kan seglingar med Ariel kombineras med andra aktiviteter i land eller användas som ett spännande och annorlunda transportmedel till t.ex. skärgårdsbröllopet eller 50-årsfesten. Ariel har sängplatser för ca 15 passagerare men vid dagsturer kan vi ta upp till 35 personer.


Vill ni uppleva nya delar av kusten som man inte så ofta kommer till rekommenderar vi varmt att ni bokar in en vecka på sommaren. Då seglar vi normalt längre sträckor längs kusten och ni får möjlighet att gå ombord och kliva av på helt olika orter istället för att segla "tur och retur" från Dalarö.


Alla passagerare bort tillsammans i salongen som blir vårt gemensamma sov- och vardagsrum. Här kan man äta om det skulle komma en regnskur, koppla av när man är ledig eller mysa i fotogenlyktornas sken på kvällen. Det finns toalett samt varm och kall dusch ombord om du inte känner för att ta ett dopp, det är trots allt bara att hoppa i!

 

Eftersom ett segelfartyg helst går för motor så lite som möjligt finns det inte alltid vanlig ström ombord. För att du ska kunna ha kontakt med nära och kära brukar vi dock ordna möjlighet att ladda mobiltelefoner och kameror via vanligt 220V uttag några gånger varje dag.


Tipsa en vän eller släkting om Ariel, ladda ned vår informationsbroschyr här!SEGLINGAR FÖR ENSKILDA


Vid bestämda tillfällen under året arrangerar vi öppna seglingar för enskilda som då är välkomna att följa med under en dag eller helg. Perfekt för dig som vill prova på att segla ett riktigt segelfartyg, uppleva skärgården för segel eller göra något roligt och minnesvärt med familj eller vänner utan att vara en större grupp.


Alla är välkomna oavsett sjövana och tillsammans med våra duktiga instruktörer hjälps vi åt med alla arbetsuppgifter ombord.

Seglingarna utgår normalt sett från vår hemmahamn i Dalarö dit ni enkelt reser med bil eller kollektivt, se här för mer information.

Måltider ombord ingår i priset som betalas kontant vid ombordstigning.


På grund av det rådande läget med Covid-19 finns inga öppna seglngar planerade under sommaren 2020. Följ dock gärna vår Facebook-sida för löpande information om seglingsmöjligheter.


Hör av er till oss så berättar vi mer om hur vi kan ordna en skräddarsydd segling eller annorlunda skärgårdsresa för er!

KONTAKTA OSS!