Ungdomsseglingar

ETT OFÖRGLÖMLIGT SKÄRGÅRDSÄVENTYR MED KOMPISARNA!

Finns det något roligare och mer spännande än att bo och leva tillsammans med sina kompisar på ett segelfartyg? Det blir en fantastisk gemenskap när vi på dagarna seglar fartyget tillsammans och på kvällarna kan bada, koppla av och utforska ön vi förtöjt vid.


Ariel är populärt bland fritidsgårdar, skolklasser och idrottslag som vill ha kul och göra något oförglömligt tillsammans. Livet ombord på svetsar samman gruppen, utvecklar gruppkänslan och samarbetet i en naturskön miljö fylld av äventyr, avkoppling och utmaningar!


Följd med oss under en dag, stanna över natten (dygnssegling), en vecka eller ännu längre, ni bestämmer själva hur länge ni vill utvecklas hos oss.


VART VILL NI SEGLA?

Under vår och höst utgår seglingarna från Dalarö strax utanför Stockholm och vi seglar dit vindarna bär eller till ett specifikt mål som ni bestämmer.  På så sätt kan seglingar med Ariel kombineras med andra aktiviteter i land som lägerskola, konfirmationsläger eller hajker.


På somrarna seglar vi längre sträckor längs kusten och er grupp får då möjligheten att komma längre bort och gå ombord och kliva av på helt olika orter längs kusten.


STYR ETT FARTYG FRÅN 1917!

Ett segelfartyg är ett samhälle i miniatyr och fungerar bäst när alla hjälps åt. Därför delas alla deltagarna in i vakter som turas om att bemanna alla sysslor ombord. Det innebär att ni får hjälpa till att hissa och ta ner segel, styra fartyget, gå utkik, laga mat och ta hand om fartyget och varandra.


På kvällarna lägger vi oftast till direkt mot en klippa i en vacker och avskild naturhamn och det är fritt fram att ta ett dopp, beundra utsikten från masttoppen eller utforska omgivningarna.


Alla kan delta oavsett tidigare sjövana, och eftersom det handlar mer om samarbete och gemenskap än segeltrimmning har alla i gruppen samma förutsättningar oavsett om de är seglare eller ej. Under resan berättar vi gärna allt om seglingens hemligheter, guidar genom vår underbara skärgård eller drar skepparhistorier från förr, allt efter era önskemål.


Alla passagerare bort tillsammans i salongen som blir vårt gemensamma sov- och vardagsrum. Här kan man äta om det skulle komma en regnskur, koppla av när man är ledig eller mysa med kompisarna i fotogenlyktornas sken på kvällen. Det finns toalett samt varm och kall dusch ombord om du inte känner för att ta ett dopp, det är trots allt bara att hoppa i!


Eftersom ett segelfartyg helst går för motor så lite som möjligt finns det inte alltid vanlig ström ombord. För att du ska kunna ha kontakt med nära och kära brukar vi dock ordna möjlighet att ladda mobiltelefoner och kameror via vanligt 220V uttag några gånger varje dag.


Tipsa en kompis, klasskamrat eller din lärare om Ariel, ladda ned vår informationsbroschyr här!

Hör av er till oss så berättar vi gärna hur vi kan ordna en oförglömlig segling för just er fritidsgård, skolklass eller ungdomsgrupp!

KONTAKTA OSS!