Föreningen Segelfartyget Ariel

VAR MED OCH GÖR SKILLNAD!

Ariel är inte bara ett vackert gammalt segelfartyg och ett stycke tradition från tiden då alla transporter längs vår avlånga kust skedde med skutor som henne. Ariel är framförallt en möjlighet för arbetslösa ungdomar, som

på grund av tidigare missbruk, kriminalitet eller psykisk ohälsa står långt ifrån arbetsmarknaden, att få förutsättningar till ett arbete.


Bakom Ariel står Föreningen Segelfartyget Ariel som är en ideell politiskt obunden förening öppen för alla. Vi drivs av viljan att förvalta och vidareutveckla verksamheten och att göra skillnad i samhället. Vi är en klassisk medlemsorganisation med styrelse- och årsmöten och träffas regelbundet i Dalarö för att planera och driva verksamheten.


ALLA KAN BIDRA

Oavsett om du är utbildad skeppstimmerman eller dataprogrammerare, ung eller gammal vore vi otroligt tacksamma för din hjälp! Att driva Ariel kräver massor av tid och arbete och det skulle aldrig vara möjligt att driva henne utan frivilliga insatser. På våren rustar vi fartyget inför sommarens seglingar, riggar på, gör underhållsarbeten och målar. Under sommaren krävs ständigt arbete för att hålla allt i trim och på hösten ska fartyget riggas av, täckas och göras redo för vintern. Även den som inte är praktiskt lagd eller har tid att ägna en helg eller två kan bidra med det administrativa arbete som krävs för att hålla verksamheten igång t.ex. bokföring, information och marknadsföring.


VAD DU FÅR TILLBAKA

Förutom känslan av att göra nytta för Ariel och skillnad för de arbetslösa ungdomar som vi tar emot blir du en del av vår härliga gemenskap. Vi är ett glatt gäng av skiftande åldrar och bakgrund, män och kvinnor. Självklart får du också möjligheten att segla Ariel! Några gånger på år arrangerar vi medlemsseglingar där våra medlemmar ges möjligheten att följa med och njuta av det vi åstadkommit tillsammans - ett fantastiskt segelfartyg!


BLI MEDLEM!

Genom ditt medlemskap i Föreningen segelfartyget Ariel visar du att du vill stötta Ariels verksamhet. Ditt bidrag är i första hand ett ekonomiskt stöd i form av medlemsavgiften, men vill du är du mer än välkommen att engagera dig i verksamheten!


Kontakta oss om du är intresserad av att bli medlem eller betala in medlemsavgiften (200 kr) direkt till vårt bankgiro 576-7967 så återkommer vi med välkomstmaterial.

Hör av dig om du vill hjälpa oss att göra skillnad!

KONTAKTA OSS!